.....
 

Intrebari frecvente 2% impozit pe venitCat ma costa sa directionez 2%?

Nu va costa nimic. 2% nu este o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru dumneavoastră : banii pe care alegeţi să îi orientaţi către un ONG ar reveni oricum statului. Altfel spus, sunt bani pe care ii platiti oricum, insa acum aveti posibilitatea de a decide catre cine se duc.

De ce sa directionez 2%?

Pentru ca este modul cel mai simplu in care puteti sustine o organizatie sau o cauza in care credeti. Puteti face un gest nobil, de responsabilitate sociala , fara a cheltui nimic si in sprijinul celor care credeti dvs. ca au nevoie.

De unde pot face rost de formulare?

Puteti downloada Formularul 230 de pe siteul Sucursalei Gaesti a Serviciului de Ajutor Maltez in Romania ( maltez.ablog.ro )
.

De ce date am nevoie?

Pe langa datele personale, aveti nevoie sa stiti numele organizatiei catre care doriti sa directionati 2% din impozitul pe venit, codul de identificare fiscala al acesteia (codul fiscal), precum si banca si contul bancar al organizatiei, in format IBAN. Toate aceste date sunt deja completate pentru dvs in formularele de pe siteul Sucursalei Gaesti a Serviciului de Ajutor Maltez in Romania ( maltez.ablog.ro )

Stiu ca directionarea a 2% este un procedeu greoi si birocratic, este adevarat?

Doar la prima vedere. Noi am incercat sa facem lucrurile mai usoare pentru dumneavoastra: formularul pe care il puteti descarca de pe siteul nostru (maltez.ablog.ro) are completate datele necesare identificarii noastre, dvs nu trebuie decat sa completati cu propriile date.

De asemenea, nu va fi nevoie sa va deplasati la Administratia Financiara: puteti trimite formularele completate si semnate pe adresa noastra: Dambovita, Gaesti, 135200 str. Cuza Voda nr.4A cu specificatia (langa biblioteca oraseneasca). Ne vom ocupa noi sa ducem formularele dumneavoastra la Administratiile Finaciare de care apartineti.

Daca doriti totusi sa stiti adresa Administratiei de care apartineti prin domiciliul fiscal click aici (lista adreselor din toata tara)

Exista doua formulare; care e diferenta dintre ele si pe care trebuie sa il completez?

Completati formularul 230 daca veniturile dvs. provin exclusiv din salarii.

Ce suma trebuie sa trec in casuta „Suma – lei”?

Daca nu cunoasteti suma exacta pe care o puteti directiona catre organizatia aleasa, lasati casuta libera, iar suma va fi calculata de Administratia Financiara.

Unde trimit formularul completat?

In mod normal, formularele se depun personal sau se trimit prin posta la Administratia Financiara unde sunteti inregistrat (in functie de orasul/sectorul in care locuiti).

Daca nu aveti timp sa va deplasati la Administratia Financiara, sau nu cunosteti adresa acestei institutii, noi va oferim posibilitatea sa trimiteti formularele pe adresa Sucursalei Gaesti a Serviciului de Ajutor Maltez in Romania: Dambovita, Gaesti, 135200 str. Cuza Voda nr.4A cu specificatia (langa biblioteca oraseneasca). Ne vom ocupa noi sa ducem personal formularele la Administratia Financiara de care apartineti.

Daca doriti totusi sa stiti adresa Administratiei de care apartineti prin domiciliul fiscal click aici (lista adreselor din toata tara)

Ce documente mai trebuie sa trimit?

Formularul 230 poate fi insotit de copii ale fiselor fiscale ale angajatului dar acest lucru NU este obligatoriu.

Pana cand pot sa ma hotarasc daca si carei organizatii voi dona cei 2% din impozit?

Formularele completate se pot depune sau trimite prin posta la Administratia Financiara de care apartineti pana la data de 15 mai din anul in curs. Daca alegeti sa le trimiteti pe adresa noastra, va rugam sa nu depasiti termenul de 5 mai al anului in curs.

De ce sa aleg Sucursala Gaesti a Serviciului de Ajutor Maltez in Romania?

Pentru ca noi ne ocupam de varstnicii orasului Gaesti din 1991, iar din 2004 am reusit sa avem un centru de zi pentru destindere, relaxare si petrecerea timpului liber in cadrul unei cladiri noi unde varstnicii sunt primiti ca acasa.

In tot acest timp de activitate au beneficiat mii de persoane de pe urma straduintei noastre, dovada facand-o insasi activitatile publicate in pagina noastra. Sucursala Gaesti a Serviciului de Ajutor Maltez se bazeaza pe respect, corectitudine si transparenta in relatiile cu varstnicii .
Pentru ca impreuna putem oferi un viitor mai bun copiilor, un prezent mai demn batranilor, o sansa in plus familiilor defavorizate.

Va multumim ca ne sprijiniti sa ii ajutam pe cei aflati in dificultate!
Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
FOTOBLOG MALTEZ
............... Sustine si tu printr-un minibaner campania 2% ACTIUNI SPONSORIZATE DE KAUFLAND TARGOVISTE
Maltezii la Rascaieti
In preajma Pastelui
Proiect2
Lumina Pacii
Sfanta Maria
Proiect 1
Grupa de juniori maltezi

Sprijina cu 2% proiectele noastre

Dieta frumusete
 
 
Powered by www.ablog.ro
 
Termeni si Conditii de Utilizare